pondělí 18. ledna 2016

SIC(K) MONDAY #25

Pravidelná dávka pondělních emocí, kterou minulý týden všichni oplakali, je zpět! I když, bude asi zázrak, jestli to vůbec dopíšu. Technika se proti mě spolčila (už zase) a kromě baterky na mobil, co mi odešla už o Vánocích, mi teď pro potěšení odchází i ntb a vůbec. Vždycky ne po jednom, ale když už, tak všechno. Vážně tenhle zákon schválnosti nemám ráda. Ještě, že alespoň ta sluchátka, co jsem si koupila před už nějakým tím měsícem, zatím drží, což je asi zatím rekord. Jen se obávám, abych to nezařekla. Jako vždycky!

Potravina týdne
Meduňka nebo mé naprosto dokonalé muffiny? Asi oboje, protože jen retarda jako jsem já může napadnout si před pečením, kdy potřebuju být čilá, dát meduňkový čaj. Málem jsem u toho usnula, hrozné! Jo a ještě z minulého týdne by to byl Verči cheesecake, který byl teda hodně dobrý jako vždy, ale tentokrát trochu antifoodporno, zapomněla do něj totiž dát vajíčka, takže to trochu nedrželo. :D Ale byl dobrý, vážně!


Hudba týdne
Protože.


Dilema týdne
Popravdě největší dilema za ty dva týdny bylo, zda se hecnout a napsat ten článek minulý týden nebo ne. A vlastně asi i napsat spoustu jiných věcí a dohnat spoustu jiných povinností nebo jít na zkoušku v pátek nebo se na to vyprdnout, a v podstatě celý ten týden byl plný dilemat, až to nebylo pěkné. Co naplat!

Myšlenka týdne
První den na praxi v dětském domově. Rozhovor s jedenáctiletou slečnou při cestě do obchodu.

"A co jinak děláš ve volném čase?"
"Nó, jsem na mobilu. Projíždím fejsbůk a instagram a tak..."
"Máš instagram, jo?"
"Hmmm."
"A dáváš si tam nějaké fotky?"
"Ne."
"A na co ho teda máš?"
"Jen tak."
"Áha. No hele a nechceš si vyfotit tenhle krásný západ slunce, ten se ti tam určitě bude výjimat."
"Proč bych si měla fotit zrovna slunce?"
"No, hmmm... jen tak."
Po chvilce ticha při pokračování v cestě na mě vybalí.
"A nebo taky proto, aby tam nebyla tma!"

Nutno podotknout, že mi tato duchaplná dáma cestou stihla narvat navíc plnou dávku sněhu za krk a do obličeje a pak se mě při večeři ptala, zda mám ráda děti . . . ‪#‎suprpraxe‬ ‪#‎achtydeti‬ ‪#‎pristejivymachamvesnehu‬


Postřeh týdne
Takový jeden velký postřeh - psát si své postřehy někam do diáře třeba, protože jinak je vždycky všechny do pondělí zapomenu!

Kultura týdne
Zkoumání Nové hry s Bouřkou. Oslava narozek spojená s karaoke. Venčení Bouřky a jejího psíka. Čajovna, kdy jsem po dlouhé době viděla Bodloše a vyhrála od Oroně spoustu semínek na sázení a mandarinku a stévii (doporučuju jíst jedině po kostkách). Pak v neděli dopolední snídaňo-oběd s Mirindou, Brécou a Bouřkou a v podstatě i můj dnešní první den na praxi byla jistá kultura. Možná až moc kultury. Jo a patnácti hodinová hra v sobotu s Vírou? Prokrastinace k (ne)dělání věcí do školy a učení se level 100.


Komiks týdne
The Oatmeal

 
Fotka týdne 

2 komentáře:

  1. Skvelá pesnička <3

    OdpovědětVymazat
  2. Ten komiksový obrázek je absolutně úžasný. Úplně s ním souhlasím. :D

    OdpovědětVymazat